Prominente crypto-scepticus geeft toe dat hij Bitcoin misschien heeft onderschat

Reading time:

Bitcoin stuitert op $30k ondersteuning om de angst voor een volledige capitulatie weg te nemen.

Desalniettemin was de 30% daling van de high van afgelopen vrijdag een echte wake-up call voor investeerders.

Meer nog voor de overgemiddelde longs die, in hun nadeel, ervoor kozen om de waarschuwingsborden te negeren.

Hoezeer de afgelopen weken ook een zegen waren voor hodlers, de dip van gisteren liet zien hoe onvergeeflijk Bitcoin kan zijn.

Hoewel de extreme volatiliteit een stimulans was voor dieharde sceptici om aan te vallen, blijft het algemene verhaal dat Bitcoin een legitieme investering is, overeind.

Immers, alleen de meest blinde kan de betekenis van de 330% groei van Bitcoin in de afgelopen 12 maanden ontkennen. Of het feit dat het de best presterende aanwinst van het afgelopen decennium was, en met een aanzienlijke marge ook.

Uit gegevens van de oprichter en CEO van Compound Capital Advisors, Charlie Biello, blijkt dat BTC een gecumuleerde groei van bijna 1.000.000% had over de laatste tien jaar. Een duizelingwekkend percentage in ieders boeken.

In dezelfde periode, als de op één na best presterende, noteerde de Nasdaq een gezonde, zij het ietwat onvergelijkbare, 538%.

De prestaties van Bitcoin in de afgelopen tien jaar

Terwijl er geen tekort aan critici blijft, worden sommige van die die harde sceptici nu wakker met de cijfers, die zichzelf meer dan verkopen.

Hoewel er nog geen sprake is van mainstream-acceptatie, beginnen sommige van die critici hun standpunt ten aanzien van Bitcoin te heroverwegen.

Een van die personen is beleggingsstrateeg Edward Chancellor.

Hoewel Kanselier nog lang geen maxi is, geeft hij toe dat hij het misschien helemaal bij het verkeerde eind had wat betreft Bitcoin.

Bitcoin verandert van hart en geest

Kanselier’s artikel, getiteld „Breakingviews – Chancellor. Was ik helemaal verkeerd over bitcoin?“ opent met een opsomming van het begin van de crypto-winter.

„De cryptocurrency was geen geld, maar leek in plaats daarvan op het legendarische sardienenblik van de goudzoeker: „goed voor de handel, maar niet voor het eten.“

Af en toe wordt er verwezen naar bubbels en „speculatieve vurigheid“, om aan te geven dat hij minder dan verkocht is op het Bitcoin-concept.

Maar ondanks dat, accepteert de kanselier dat er iets te zeggen valt over de kleverigheid over de booms en bustes.

„Na verschillende bubbels en bustes te hebben overleefd in de afgelopen tien jaar, heeft de Bitcoin zich opmerkelijk duurzaam getoond. Bubbels zijn geweldige marketinginstrumenten: zowat iedereen op aarde weet nu van het bitcoin-merk. In een wereld waar netwerkeffecten almachtig zijn, geeft deze free publicity de bekendste crypto een enorm voordeel ten opzichte van rivalen“.

Daarmee klampt de Kanselier zich vast aan zijn eerste bubble call van 2017. Maar hij geeft toe dat, als de geschiedenis zich moet herhalen, Bitcoin alleen maar sterker wordt in de loop van de tijd.

Wat, komend van een oude school econoom, inderdaad veel lof is.